Muutaman viikon tauon jälkeen sain taas tänään Valkovenäläisen. Kylläpä sen ravi tuntuikin pitkästä aikaa todella kummallisen terävälle, ja harjoitusravissa sain paikat hajalle jo parin kierroksen jälkeen. Onneksi ei mentykään sen enempää sitä lajia! Hommaa hankaloittaa se, että kyydissä on mahdotonta istua rentona kun jyrkkään etukaareen ryskiminen kerta kaikkiaan sattuu joka askelella. Pitää koittaa ensi kerralla ottaa vaikka oikein kunnon takanoja ja katsoa jos se auttaisi.

Muuten olikin sitten kiva tunti, tosin voi johtua ihan vaan siitäkin että oma asenne on taas vähän parempi. Mielestäni sain kumminkin hepan liikkumaan tänään suht koht reippaasti (no ei nyt ehkä reippaasti, mutta vähän vähemmän tahmeasti). Tänään kokeilin auttaako jos sitä ajaa istunnalla reippaasti eteen, ja välillä taisin liioitellakin jo niin että pohkeetkin lähtivät heilumaan ;-) No mutta, ehkä se joka tapauksessa auttoi.

Tänään aloitettiin taas avotaivutuksilla, ja ei kyllä sujunut yhtään niin hienosti kuin viime viikolla Teinipojan kanssa. Välilllä koko heppa tuppasi lähtemään sisäänpäin, ja välillä homma muistutti jo sulkutaivutusta. Saavutus sekin kumminkin että liikesuunta oli koko ajan selvästi eteenpäin, eikä jääty tahmailemaan paikoillemme :o)

Sitten keventelyt uralla, ja sen jälkeen laukat. Tänään meitä oli vain kuusi, joten ympyrällä oli edes vähän väljempää. Ensin mentiin helpompaan suuntaan eli vasemmalle, ja laukka putosi vain pari kertaa raville. Tähän suuntaan mentiin myös aika lailla kunnon laukkaa, ilman niitä takapään ravi-askelia. Hommaa oli kyllä siinä laukan ylläpidossa, ei siitä paljon ehdi nauttia kun pitää koittaa koko ajan antaa pohkeita ja muistuttaa raipalla. Toiseen suuntaan meni sitten tietenkin huonommin, mutta laukattiin sentään. Laukka nousi jotakuinkin ensimmäisellä yrityksellä, mutta sitten kun tiputtiin raville niin olikin taas vaikeaa päästä ympyrälle ja uuteen laukkaan. Laukka oli myös hitaampaa ja epäpuhtaampaa, mutta laukattiinpa kumminkin tähänkin suuntaan.

Sitten tehtiin etuosakäännöksiä (90°) oikein urakalla, yhteensä varmaan reilu parikymmentä käännöstä. Ekat käännökset tein kulmassa, mutta kun huomasin että heppa osaa tämän homman hyvin, siirryttiin keskelle kenttää. Tästä hommasta tuli tänään jopa kehuja, tosin eteenpäinpyrkimystä olisi (kas kummaa) saanut olla enemmän.

Harjoitusravia päälle onneksi vain se pari kierrosta, enempää ei olisi paikat kestäneetkään. Lyhyet loppukeventelyt ja vielä lyhyemmät käynnit, ja se oli siinä.

Joko heppa oli tänään reippaammalla päällä, tai sitten se auttoi että itse olin tänään reippaammalla päällä. Pitäisi muistaa ensi kerralla lähteä heti uralta pois, sitten kun on puoli tuntia kierretty uraa, se käy aika hankalaksi. Hitaalla hepalla kun vaan ei tarvi tehdä niitä voltteja.

Hepat olivat tänään vähän levottomia, katolta taisi tippua lunta vaikka ei siitä kyllä suuren suurta ääntä lähtenyt. Valkovenäläinenkin säpsähti yhdellä kertaa, ja oli muutenkin vähän levottoman oloinen. Pari ihmistä oli pudonnut viime viikolla, ja silmät pyöreinä kuuntelin taas tippumisjuttuja. Siinä mielessäkin ihan kiva heppajako tänään, ettei tarvinnut pahemmin jännittää  :-)