Edellinen ryhmä oli ollut maastossa, ja Vauhtipappa oli tainnut purkaa ylimääräiset energiat sinne. Se oli juuri sopivalla tuulella – ei liian kuuma, mutta ei myöskään yhtään laiska. Tänään olin varustautunut sykemittarilla, ja se näytti tunnin loputtua seuraavaa:
  • Kulutetut kalorit 301 kcal (josta kulutettua rasvaa 50 %)
  • Keskimääräinen syke 121
  • 28 minuuttia tunnista tavoitesykealueella 120-156
Vastannee reipasta tunnin kävelylenkkiä. Pidemmän keventelypätkän jälkeen mittari näytti lukemaa 135 – kun hepalla on pienet liikkeet joutuu itse tekemään paljon enemmän töitä.

Tänään aloitettiin lämmittelyn jälkeen laukoilla, mentiin kahdelle pääty-ympyrälle ja laukattiin molempiin suuntiin muutama kierros. Me oltiin Jättipompun kanssa samalla ympyrällä, joten meno vähän välillä tökki. Mutta olipa kiva laukata!

Sitten tehtiin loivia kolmikaarisia kiemurauria ensin käynnissä ja sitten keventäen. Tavoitteena oli asettaa ja taivuttaa vähän "yli", eli harjoitella pohkeen käyttöä. Hankalinta oli hahmottaa missä kohti pitää asetus ja taivutus vaihtaa toiselle puolelle, muutoin meni aika kivasti.

Sitten päivän laukkaharjoitus: molemmat pääty-ympyrät laukkaa ja pitkät sivut käyntiä. Pappa tiesi heti kun harjoitus alkoi, että kohta saa laukata. Tänään sitä ei tarvinnut kumminkaan kauheasti pidättää käynnissä, oikeastaan paremmin auttoi kun koitti rentoutua ja rentouttaa myös kädet. Vasemman kierroksen laukat meni kertakaikkisen hyvin, oikeaan se tahtoi vähän pienentää ympyrää ja kallistua liikaa keskelle. Joka kerta laukat alkoivat ja loppuivat siellä missä pitikin. Pukkien varalta pidin kyllä koko ajan tupsasta harjaa kädessä...

Lopuksi kierros kevyttä ravia ja loppukäynnit. Pappa tuntui aika väsyneelle tunnin lopussa, joten kävelytin sen maasta.

Kertakaikkisen ihana tunti, josta nautti joka sekunnin!