Pitkästä aikaa kartanolla privaattiopetuksessa. Tänään ei menty liinassa ollenkaan – ensimmäistä kertaa ruunan selässä tuntui koko ajan tosi mukavalle, eikä yhtään hirvittänyt ;-)

Alkukäynnissä tehtiin muutama pysäytys pitkin ohjin. Ensimmäinen kerta meni asiaa ajattelematta ihan hyvin, sitten kun seuraavilla kerroilla aloin oikein miettiä mitä pitää tehdä, se ei enää sujunutkaan. Koutsin ohjeilla alkoi sitten onnistua – piti nojata tarpeeksi taaksepäin hartioista saakka.

Sitten tehtiin pohkeenväistöä keskihalkaisijalta uralle. Omalla mittapuulla homma onnistui kerrassaan hienosti, vaikka olihan siinä varmaan parantamisen varaakin ;o)  Aluksi asetus oli ihan liian voimakas, mutta kunhan sain ohjeeksi suoristaa kaulaa, homma alkoi onnistua. Pidättää piti tarpeeksi, että heppa ei lähtenyt alta pois. Huomasin istuvani  kyllä välillä vähän kyljestä taipuneena, mutta paino taisi sentään olla kerrankin oikealla puolella.

Sitten avotaivutuksia niin, että pitkä sivu mentiin keventäen, kulmaan voltti, ja siitä taivutukseen. Ulkopohje piti viedä tarpeeksi taakse ja käyttää sitä myös, ja muuten lähteä tekemään ikäänkuin uutta volttia. Voltin jälkeen taivutus lähti kaiketikin aika kivasti, mutta jonkun matkan päästä piti tehdä uusi voltti. Toisessa kierroksessa piti käyttää enemmän ulkopohjetta pitämään vastaan, toiseen suuntaan piti käyttää vähän enemmän taivuttavaa pohjetta.

Kevyt ravi oli taas se päivän hankalin homma. Tällä kertaa pohkeet pysyivät aika hyvin paikoillaan, mutta kädet vispasivat ja kevennys oli liian korkea ja liian eteenpäin suuntautunut. Lopputunnista tuli pari pätkää jotka tuntuivat jo tosi hyvälle, näköjään siihen menee aina aikaa että pääsee edes vähän sisään liikkeeseen. Myös ohjauksen kanssa oli ravissa vähän niin ja näin, kulmat oiottiin, ja ympyröistä tuli jotain sinne päin.

Ratsu oli tänään kyllä kertakaikkisen ihana, herkkä pohkeelle ja pidätteille, eikä yhtään alkanut säveltää omiaan. Laukata en kyllä taaskaan uskaltanut – osin siitä syystä että kun tunti oli niin onnistunut, ja olin ollut selässä kerrankin rentona, niin en halunnut enää pilata koko hommaa.

Kiitos koutsille, olipa kivaa  :o)