Tänään selvisi lopullisesti se, miksi pienellä ja pippurisella Vee-vanhuksella on tallin korkein putoamisprosentti. Se oli jo edellisellä tunnilla pukitellut laukassa, ja kaahasi melko lailla. Se luulee varmaan olevansa joku hienompikin täysiverinen.

Tänään tehtiin paljon voltteja ja ympyröitä, ja tuntui että Vee oli vielä jäykempi kuin viimeksi. Toiseen kierrokseen (kumpis se nyt oli?) se meni aika kivasti, mutta toiseen kierrokseen sisäpohje ei meinannut taas mennä millään läpi. Tosin, mitä pidemmälle tunti meni, sen parempia ympyröitä saatiin. Kevennysprobleema johtuu varmaan myös tästä, ja tuntuu että sekin on toiseen kierrokseen pahempi. Ja sitten kun oma vinous on samaan suuntaan kun hepalla, niin ei ihme jos vähän puoltaa.

Laukkaharjoituksena oli tänään pitkän sivun keskellä laukannosto, pääty-ympyrä, ja siitä pitkän sivun puoleen väliin. Aika kiva harjoitus, toiseen suuntaan nousi muutama väärä laukkakin (vasempaan), mutta muuten meni aika hyvin. Tosin sisäpohkeen ja ulko-ohjan kanssa sai olla tässäkin hommassa tarkkana. Kerran Vee karkasi raviin ennen kuin ehdin pyytää, ja kun en saanut sitä hidastamaan niin annoin vaan mennä. Joo-o, ei tietenkään pitäisi.

Ennen tuntia oli puhetta että Vee pukittaa korkeintaan laukannostossa, mutta varovaisena tyttönä pidin koko laukan ajan harjatukkoa kädessä. Ja onneksi, se nimittäin päättkin sitten pukittaa ympyrän puolivälissä, ja taatusti olisin pudonnut jos en olisi pitänyt kiinni. Joskus ennenkin pukittavan ponin selässä on tullut oltua, mutta ovat ne olleet vähän eri luokkaa... ja Tiian mukaan Veenkin pukit on ihan pieniä  :-O  No, kyllähän me laukkailtiin vielä tuonkin jälkeen, ja jarrutkin löytyi vaikka aika kuumana käytiinkin.

Käynnissä oli tänään aika paha mäkäräriesa. Päätä piti viskoa yhtenään ja välillä kiskoa ohjat kädestä. Höh, paarmoista kun päästiin niin sitten toisenlainen kiusa. Onneksi tänään ei menty pahemmin käyntiä muuta kuin vapain ohjin.

Ihan kiva tunti oli vaikka välillä ihan vähän kyyti hirvittikin. Kylmemmät säät näköjään piristävät heppoja, laukkaharjoituskin piti lopettaa vähän aikaisemmin kun hepat alkoivat kuumua.