Tänään oli rästitunnilla tungosta – kentällä oli viisi heppaa. Mukana olivat tallin molemmat tammat – ja kovasti menopäällä – joten orin kanssa sai olla vähän valppaana. Tuuli oli kova ja kaikki muutkin hevoset aika reippaalla tuulella.

Saatiin käskyksi jo verkassa laukata, eikä siitä oikein voinut luistaakaan kun Tiia oli tänään poikkeuksellisesti vahtimassa ;-)  No hyvinhän se meni, orin laukka oli paljon kivempi kuin muistinkaan. Sen kanssa ei myöskään ole nosto-ongelmia, joka ikinen laukka nousi tänään ihan siinä missä pitikin, mutta toisaalta se ei koittanut lähteä myöskään omin luvin.

Ensimmäinen harjoitus tänään oli ravipuomit; ensin ympyrälle jossa oli yksi puomi, siitä sitten käynnin kautta uraa pitkin pitkälle sivulle jonka sisäpuolella oli kolme perättäistä puomia. Puomit piti mennä kevyessä istunnassa, jota ei oltukaan ennen harjoiteltu, ja joka olikin yllättävän vaikeaa. Voi olla että jalustimetkin olivat vähän liian pikät tähän harjoitukseen kun tuntui hankalalle nousta ylös ilman että polven kulma samalla suoristui. Kohtuullisesti me niistä selvittiin, hankalinta oli saada heppa uran sisäpuolelle ja varsinkin pitää se siellä pitkän sivun loppuun saakka.

Sitten mentiin sama homma (vuoron perään) laukassa  =:-O  En ollut aiemmin mennyt puomeja laukassa, joten etukäteen hiukan hirvitti. Oikeastaan se olikin helpompaa kuin ravissa, varsinkin kun homma tuntui olevan orille aika helppo. Välillä tuli joitain kummallisia loikan tapaisia, mutta olin kyllä varsin tyytyväinen. Ympyrällä olikin sitten enemmän hankaluuksia, välillä ympyrät tuppasivat pienenemään, ja kerran siitä tuli niin pieni että meinattiin mennä suoraan aitaa päin. Mutta kylläpä olin tyytyväinen, on tässä sentään jotain kehitystä tapahtunut (välillä piti ihan vähän hiplata huopaa, mutta pääasiassa laukattiin ihan kädet siellä missä pitikin)! Laukka oli vasempaan kierrokseen jotenkin tasaisemman tuntuista, oikea kierros oli siis selvästi vaikeampi. Myös ympyrä oli hankalampi pitää isona ja pyöreänä oikealle.

Kesken laukkahommien alkoi lähistöltä kuulua ilotulituksen ääniä, ja pelästyin pikkuisen että heppa lähtee. Tunnin jälkeen sitten kuulin että kukaan hevosista ei pelkää ilotulitusta kun melkein naapurissa on ilotulitustehdas  :-D

Ori oli tänään kaikinpuolin ihana ja tuntui olevan myös hyvin käsissä vaikka pirteä olikin. Olipa vaihtelua mennä noin herkällä hepalla; pohjettakaan ei tarvinnut kuin pikkuisen hipaista niin jo mentiin. Laukassakaan se ei kuumununut, vaikka etukäteen hiukan arvelutti miten siinä käy. Ainoa kauhistus sen kanssa tänään oli loppukäynti, kun se alkoi pörhistelemään tammoille, ja oli olevinaan  rajumpikin rakastaja. Koitettiin mennä sitten ruunakavereitten häntään kävelemään, vaikka siinäkin hiukan hirvitti antaa sille pitkä ohja. Alas tultua piti viedä se kipin kapin talliin.

Ihana tunti joka tapauksessa, mukava mennä välillä helpolla, osaavalla ja pirteällä hevosella. No, ei se silti ihan niin ihana ole kuin vanha papparuuna :o)

Ai niin – keväällä hypätään kuulemma ensimmäiset esteet!   =:-O