Tänään alla oli taas uusi tuttavuus – kaunis sukkajalkainen -00-syntynyt Virolaisruuna. Mukava laittaa kuntoon, ja aika rauhallinen ratsastaa. Reippaampi kumminkin kuin kimoruuna tai valkovenäläinen. Heppa oli aika iso, mutta liikkeet eivät olleet eritysen isot, vaan vähän töksähtelevät.

Alkukevennyksissä heppa tuntui jo vähän vinolle ja jäykälle, enkä koko tuntina saanut sitä kunnolla asettumaan kummallekaan puolelle. Oikea kierros oli pahempi, ja niinpä niin – laukkaongemat eikun jatkuivat  : (  Onneksi viime torstain tunti oli niin kiva ja onnistunut, tänään kun tuli taas pitkästä aikaa mieleen että jos lopettaisi koko homman.

Hirveän pusertamisen jälkeen sain kuin sainkin hepan laukkaamaan muutaman askeleen (siinä vaiheessa kun muut olivat jo lepokäynnissä...). Ympyrällä kun mentiin, niin olihan se taas vaikeaa kun en saanut sitä  edes asettumaan sisällepäin. Vasempaan kierrokseen sain laukan nousemaan raipan kanssa melkoisen äheltämisen jälkeen, mutta kantti ei oikein kestänyt kun heppamokoma tuppasi kaatumaan tosi pahasti sisäänpäin. Koitin pitää sisäpohkeella vastaan, mutta eihän se mihinkään riittänyt, ja vastoin opettajan hoputuksia otin sen sitten aina raviin kun mentiin liian vaarallisen oloisesti. Laukka sitten onneksi nousi joka kerran ihan helposti, eli tuli sitten sitä nostoharjoitteluakin siinä sivussa. Pari kertaa saatiin aikaiseksi sitten ihan kohtuu suorakin laukka, tosin tänään ei auttanut mikään – pakko oli pitää harjasta kiinni  : (  Lohdutuksena oli sentään se, että alkeiskurssilainen ei ollut tänään saanut ruunaa laukkaamaan kumpaankaan suuntaan. No, laiha lohtu.

Kaiken kukkuraksi aiheutettiin tänään oikein kunnon vaaratilannekin, kun en tiennyt että ruuna on kova kampeamaan tammojen päälle. Oltiin laukassa jo ihan edellä menevän kankussa kiinni kun sain sen hidastamaan  : (  Toisen kerran se yritti sitä kun ravattiin koko porukka pienellä ympyrällä, siitä sain sen sentään heti kiinni kun tiesin jo mitä se aikoo. Sitten mentiinkin ruunien perässä loppu tunti.

Tänään tehtävänä oli viime viikon lailla istunnalla vaikuttaminen. Ensin kokeiltiin käännellä hevosia kentän poikki istuinluilla vapain ohjin. Tosi hyvä harjoitus, ja ainakin jonkinlaisen käsityksen sain hommasta. Sitten mentiin kaikki keskiympyrällä käynnissä ja harjoitusravissa niin, että vuorotellen piti pidentää askelta ja isontaa ympyrää, ja sitten taas lyhentää askelta ja pienentää ympyrää. Toiseen suuntaan meni aika hyvin, toiseen sitten piti käyttää ohjaakin enemmän.

Sisäjalkaa ja saman puolen kylkeä pidemmäksi venyttämällä paino tulee käännöksissä oikeaoppisesti sisäpuolelle, ja ympyrää suurentaessa pitää työntää sisäistuinluulla kohti ulko-ohjaa. Vaan kun tulisi näitä toteutettua muulloinkin kuin silloin kun ne ovat tunnin aiheena.

Ympyröiden jälkeen mentiin vielä tovi harjoitusravia uralla. Jos nyt jotain hyvääkin, niin ravi-istunta on tainnut vähän parantua. Myös ravin lisääminen istunnalla onnistui miten kuten, ainakin tästä on hyvä jatkaa harjoituksia. Lopputunnista kevenneltiin vielä oikein urakalla, tällä hepalla olikin tavallaan helpompi istua harjoitusravissa kuin keventää.

Surkea tunti, eikä mikään lemppariheppa. Ensi tunniksi toivoin valkovenäläistä, saas nähdä toteutuuko toive. Pitäisi varmaan ottaa taas muutama liinatunti tuon onnettoman laukan kanssa  : (