Alkukäyntien jälkeen ratsastettiin molempiin päihin pääty-ympyröitä. Heppa oli tänään heti alusta lähtien selvästi enmmän jäykkä siihen suuntaan, joka sillä on ennen ollut parempi. Lisäski näytti kuulemma ekoissa raveissa melkein epäpuhtaalle.

Sitten piti tehdä komlmikaarista kiemurauraa käynnissä, ja joka kiemuraan lisäksi voltti. Rataa oli hankala hahmottaa maneesissa, vaikka siellä onikin kirjaimet apuna. Ensimmäisellä yrityksellä tuli nelikaarinen, ja toisella taisi tulla jo viisikaarinenkin kiemura :- /  Sitten koutsi näytti itse kävelemällä että mistä mihin se oikein menee, ja sitten se alkoi sujua.

Sen jälkeen avoväistöjä molempiin suuntiin pitkilä sivuilla, ja edelleen "parempi" puoli tuntui paljon huonommalle. Mahdettiinkohan saada siihen suuntaan yhtään kelvollista väistöaskelta... Toinen puoli oli sitten enää "tavallisen hankala", ja siihen suuntaan saatiin ainakin jokunen askel väliin onnistumaan. Sisäpohje ei ollut tarpeeksi voimakas, eikä ulko-ohja pidättänyt tarpeeksi, ja niinpä sitten tahdottiin vaan valua uran sisäpuolelle.

Lopuksi tehtiin (tai olisi pitänyt tehdä...) laukannostoja päädystä ja pitkä sivu laukaten. Aloitettiin siihen suuntaan johon en ennenkään ole kovin hyvin saanut laukkaa nousemaan, ja sama homma oli tänäänkin. Sen verran jännitän tamman hiukan hankalaa laukkaa, että nojaan eteenpäin ja jännityn, ja kun se on vielä hevosellekin hankala juttu, niin eihän se sitten tahdo onnistua.  Tarvittiin aika monta yritystä, kimon vetoapu, ja koutsin raippa, ennen kuin me laukattiin oikealle. Sitten mentiinkin sentään se pitkä sivu loppuun saakka, ja tuntuikin että mentiin aika haipakkaa =:-O  Nousihan se sitten heti perään vielä onneksi toisen kerran, ja päästiin vaihtamaan suuntaa. Siihen suuntaan onnistui heti eka yrittämällä, vaikka tänään se pahempi puoli olikin.

Sitten päälle vielä loppukeventelyt molempiin suuntiin, ja homma oli valmis.

Vaikka meno olikin tänään vähän takkuista, niin mukavaahan se oli silti taas. Laukannostot saisivat kyllä sujua vähän paremmin, mutta ehkä sekin vielä joskus onnistuu. Toivottavasti ratsu vetreytyy pian!