T'änään oli se kauhulla odottamani testipäivä, jossa selvisi kummalla on pahempi ravi – Tiian N-ruunalla vai kimolla. N olikin sitten oikein positiivinen yllätys, ei yltänyt kyllä kimon pomppuun likikään, ainakaan siinä vauhdissa mitä tänään mentiin. Askel oli lyhyempi eikä keinunut sivusuunnassa ollenkaan. Korkeutta kyllä riitti.

Alkutunnista tuntui aika mahdottomalle että jaksaisin kyydissä tunnin loppuun saakka, mutta yllättäen alkuverkan jälkeen keventäminen alkoikin tuntua ihan hyvälle. Ekana harjoituksena oli ympyrällä kaksi käyntiinsiirtymistä ja muutaman askelen jälkeen takaisin raviin. Harjoitus oli isoravisella hevosella tosi hyödyllinen, ja olin kerrassaan tyytyväinen kun siirtymissä ei tullut edes ihmeempiä notkahduksia. Siirtymien ajoituskin sujui suht hyvin, vaikka N olikin aika laiskanpulskea.

Sitten otettiin sama harjoitus niin, että toinen puolikas ympyrästä piti mennä harjoitusravia =:-O
Eihän se nyt kovin hienosti varmaan mennyt, ja piti pitää kättäkin valmius-asennossa satulan vieressä ;-D, mutta mentiin me sitä harjoitusravia, ilman ihmeempiä horjumisia jopa! Vaan onpa paikatkin vähän hellinä...

Sitten se kauhulla odottamani laukka-osuus. Piti laukata yksitellen ympyrällä niin että puoli kierrosta harjoitusravia (vai ravia yleensä..?), ja sitten puoli kierrosta laukkaa. No, erivapaudella pyysin saada laukata helpompaan suuntaan (oikealle), ja nostaa laukan käynnistä. Ekalla kerralla suuntaan tehtiin neljä nostoa (vähän oli tiukassa), ja laukattiin neljännes kierros. Toisella kierroksella vielä pari nostoa. Laukka tuntui pahalle, ja meinasin unohtaa keventämisen raviin siirtymissä. Ei tarvinne sanoa että pidin satulasta kiinni. Pari kertaa siirtymissä notkahdin silti kaulalle. Mutta uskalsin sentään kokeilla sitä laukkaa!

Tunti oli tosi kiva, ympyrällä tehtävät harjoitukset on jostain syystä aina mukavia. Jalustimet pysyivät aika hyvin jalassa ja oikealla kohdalla. Vasempaan kierrokseen ympyrät olivat paljon hankalampia, mentiin vähän sivuluisussa kun en saanut heppaa oikein taipumaan.

Ruuna oli sekä kentällä että karsinassa kovin kiltti, eikä pomputus niin kovin haitannut – minussa asuu varmaan sittenkin pieni masokisti  : ) 
Tosin taisin pelätä tätä tuntia ennakkoon sen verran, että surkeampikin suoritus tuntui loistavalle  :-D