Edellisenä viikonloppuna käytiin meidän tätikokoonpanolla leireilemässä Tuulensillan issikkatallilla. Ekana päivänä oli 2 x tunti askellajiopetusta Pilvi Routasalon johdolla. Olipa hyvä opettaja, vaikka noita issikkaoppeja ei kyllä oikein voi isoihin hevosiin soveltaakaan. Aika kamalalle tuntui myös tehdä (ravitahtisen ja etupainoisen hevosen) töltin vaatimia voimakkaita ja pitkiä pidätteitä, mutta saatiin sentään kohtalaisen kelvollista tölttiäkin aikaiseksi.

Sunnuntaina lähdettiin samoilla hevosilla neljän tunnin maastoon, vaikka lopulta maasto typistyi vähän kun yksi ratsastajista putosi aika pahasti, ja sen jälkeen loppuretkue lähti oikotietä takaisinpäin. Vaikka leiriläisiä olin 11, maasto sujui aika sutjakasti kun vetäjät olivat molemmissa päissä ja lisäksi vielä keskellä. Muuten mentiin aika rivakkaa vauhtia helteestä huolimatta, mutta yhtään varsinaista laukkapätkää ei päästy tekemään. Muutaman kerran me taaempana olijat päästiin sentään ottamaan etummaisia laukalla kiinni, ja hepallani olikin varsin ihana ja pehmeä laukka.

Leiri oli hienosti järjestetty, heppa oli kiva (vaikka tuppasikin vähän äksyilemään), ja paikka oli siisti ja hieno. Ilmat suosivat kun kumpanakin päivänä oli hellettä – eikä paarmoja tai muitakaan öttiäisiä ollut. Illalla nautiskeltiin juustopöydästä (ja viinistä) ja ihailtiin täysikuuta. Maastot olivat myös kivat, jonkun verrran mentiin sorateitä ja pikkupätkä asvalttitietä, mutta enimmäkseen metsäteitä  ja polkuja. Kiva leiri ja kiva talli, voi suositella!