Tänään sain taas muutaman viikon tauon jälkeen kimon Teinipojan. Sen kanssa on aina jo mukava lähteä tunnille kun se on niin ihana kuntoonlaitettava.

Tänään aloitettiin alkukäyntien jälkeen avotaivutuksilla, ja ainakin omasta mielestä ne menivät ainakin paikoin oikein hyvin. Peilien edessä oli aina joku, joten en nähnyt miten ne etujalat oikeasti menivät, mutta ainakaan opettajalta ei tullut muuta kuin positiivista palautetta. Oikeaan kierrokseen se oli vähän vaikeampaa, en sitten tiedä oliko se sitä hevoselle vai ratsastajalle vai molemmille, varsinkin kun siihen suuntaan ei ehditty mennä kuin yksi pitkä sivu kun aikaa meni taas paikanetsimissählinkeihin täydessä maneesissa.

Sitten keventelyt pääty-ympyröin tötteröiden välistä – Teinipoika on aika näpsäkkä pakkaus kääntyilemään eikä laita hanttiin. Paljon oli taas puhetta lantiolla ratsastamisesta, miten lantiolla saa aikaiseksi pidemmät ja lyhyemmät askeleet (ja pohkella sitten lisää vauhtia). Samaa mietittiin harjoitusravissa, ja tämän pojan kanssa onkin kiva kokeilla erilaisia juttuja kun sillä on niin ihanat liikkeet, ja se myös reagoi siihen mitä siellä selässä tekee.

Sitten laukat tavalliseen tapaan pääty-ympyröillä, meitä oli tänään taas neljä per ympyrä laukkaamassa. Ensin helpompaan kierrokseen eli vasemmalle. Laukat nousivat tänään melkein joka kerta kun pyysin! Vasempaan suuntaan laukka tuntui myös kohtuu hyvälle istua (edelleen nössö minä pidin harjasta kiinni). Tötteröiden välistä menemisessä olikin sitten oma hommansa varsinkin kun ohjaus on laukatessa edelleen aika lailla kateissa, ja ohjatkin roikkuvat miten sattuu. Toiseen kierrokseen tuli pari läheltä-piti -tilannetta kun meinattiin mennä päin tötteröä ja heppa väisti viime tipassa. No, kun kerran olin harjassa kiinni niin ei siinä mitään, tosin luulen että jos en roikkuisi siinä harjassa, niin ohjauskin saattaisi toimia ;-)  Oikeaan kierrokseen laukka oli taas aika paljon huonompaa, putosi helposti raville ja oli hidasta ja töyssyisempää. Ei nyt mitenkään erityisen pahaa, mutta kun ohjausvaikeudetkin olivat pahempia tähän suuntaan, niin muutaman kierroksen jälkeen luovutin ja mentiin ympyrän keskelle kävelemään. Mutta ihan selvää edistystä kumminkin, tai olisiko ollut sitten vaan molemmilla hyvä päivä  :o)

Laukkojen jälkeen harjoitusravista käyntisiirtymisiä B:ssä ja R:ssä istunnalla. Aika hyvin Teinipoika reagoi istuntaan, enemmän oli hankaluuksia saada sitä parin käyntiaskelen jälkeen takaisin raviin. Myös askelen pidentäminen lantiolla ainakin tuntui onnistuvan kohtalaisesti. Harmi kun ei ehditty tänään menemään enempää harjoitusravia, se on kyllä tällä hepalla niin unelmanpehmeää.

Loppukevennykset jäivät myös tosi lyhyeen, mutta (taas ainakin omasta mielestä) heppa näytti aika rentoutuneelle siinä vaiheessa. Hyvä me! Ihanaa että tuli väliin vähän onnistuneempikin tunti vaihteeksi. Tänään ainoat miinukset taisivat olla hepan runsas pään viskominen keventäessä, ja laukka oikeaan kierrokseen. Pitkästä aikaa tuli kumminkin semmoinen tunne, että jotain sentään ehkä osaan!