Tänään oli opettajana Mari-sijainen, ja saatiin itse valkata hevoset ja toivoa tunnin aihetta. Jonna otti orin, ja mulle jäi sitten luontevasti pappaheppa :o) 

Kevyessä ravissa aloiteltiin, tehtiin aika paljon ympyröitä ja voltteja kun junnuratsastaja jumitti Luikeron kanssa. Opettaja kommentoi pohkeita, eli nehän pitäisi pitää hiljaa paikallaan kun niitä ei käytetä, ja sitten kun tarve vaatii niin kunnon painallus. Tapana taitaa olla hiukan potkia joka askelella.

Aloitettiin harjoitusravi-laukka-harjoitusravi -siirtymillä. Pappa oli vähän tahmean oloinen, ja tänään se oli myös vähän kankea. Erityisesti oikeaan kierrokseen laukatessa se tuntui kummalle, ja muutenkin taipui (jompaan kumpaan) suuntaan aika huonosti. Laukannostojen kanssa oli aluksi vähän samaa ongelmaa kuin viimeksi, eli varsinkin vasempaan nousi tosi huonosti. Huomasin kyllä että omat avut vasemmalle lähdettäessä on tosi kehnot. Ravailtiin ja laukkailtiin sitten vähän missä sattui, tarvisin näköjään ihan selkeät määräykset mistä mihin tehdään mitäkin, kun nyt meni vähän enemmän laukkailuksi kun se on papalla niin ihanaa  :o) 

Sitten lyhennettiin jalustimia pari reikää ja alettiin harjoitella este-istuntaa. Joskus ennenkin ollaan menty muistaakseni puomeja "kevyessä istunnassa", mutta normijalustimilla ja ilman sen kummempia ohjeita. Nyt saatiin myös ohjeet:
  • Pohje kiinni
  • Katse ylös (nämä kaksi ekaa tärkeimmät)
  • Polvi irti
  • Reisi kiinni
  • Kantapää alas
  • Ei jalkoja taaksepäin
  • Vältettävä painamasta hevosen kaulaa
  • Kunnon myötäys, sen verran löysempi ohja että on varaa myös viedä kädet eteen
  • Selkä suorana
Ensin mentiin käynnissä, sitten käynnissä puomit, sitten ravissa puomit, ja lopuksi laukaten. Tasapainoista asentoa oli vaikea löytää – saati sitten pitää. Parin ravikierroksen jälkeen pappa kompastui puomiin ja sen jälkeen se hidasteli niissä aika kovin. Laukkakaan ei sitten oikein onnistunut, se lähti innolla laukkaamaan, mutta pudotti puomeilla raviin. Pari kertaa päästiin laukassa eka puomi, ja pari kertaa taidettiin mennä kaikki puomit läpi. Vikoilla kierroksilla piti jatkaa suoraan laukassa säilyttäen kevyt istunta.

Aluksi koitin taktiikkaa jossa nousin kevyeeseen istuntaan vasta viime tipassa, ja eihän siinä sitten ehtinyt sitä asentoa oikein hakea. Helpointa oli hakea tasapaino jo pitkällä sivulla, ja koittaa sitten vaan pitää se puomien yli saakka.  Laukkailtiinkin sitten aika monta kierrosta kevyessä istunnassa, sehän oli kivaa! Huomenna voi olla kyllä vähän lihakset kipeät moisesta urheilusta :o)  Heppa selvästi innostui harjoituksesta vaikka puomeilla hidastelikin, mutta loppukäynneissä se näytti jo sen verran väsähtäneelle että kävelytin sen maasta.