Taas tuulinen päivä, joskaan ei ihan yhtä paha kuin viimeksi. Pimu oli vähän menopäällä, mutta paljon rauhallisempi kuin viime viikolla. Hiukan se säikkyi puskia, toiseen päähän kenttää ei edes menty. Siihen asti ratsastaminen oli kivaa ja rentoa kun Pimu pelästyi ohi ajanutta moottoripyörää – sen jälkeen alkoi taas kyytiläistä jännittää.

Opettajan tämän päivän arvio oppilaasta oli, että pitäisi saada paljon napakkuutta lisää. Kuulemma kyselen hevoselta että josko se mahdollisesti viitsisi tehdä asioita, sen sijaan että käsken sitä. Koska itse en tee tarpeeksi jämäköitä päätöksiä tarpeeksi ajoissa, heppa päättää sitten itse.

Harjoitusravit mentiin tänään ilman jalustimia. Ensin mentiin suoraan niin että ope hölkkäsi vierellä, ja sepä sujuikin aika mainiosti. Ei pompottanut oikeastaan ollenkaan, ja muutenkin tuntui hyvälle. Sitten mentiin ympyrälle – joka sitten kutistui voltiksi kun ohjaus katosi kuskin pitäessä harjasta kiinni. Ilman juoksutusraippaa opettaja ei oikein pystynyt pitämään meitä tarpeeksi suurella ympyrällä. Keskipakoisvoima tuppasi koko ajan heittämään takamusta satulan ulkoreunalle, ja olo oli aikas kiikkerä. Muutama pieni pätkä meni aina hyvin, ja sitten tasapaino katosi. Kiinnipitämättä en olisi taatusti pysynyt kyydissä.

Tämän päivän ohjeina oli toisaalta katsoa liian pienillä ympyröillä itse ulospäin. Toisaalta taas harjoitusravissa istumiseen auttoi kun käänsin lantiosta saakka itseni sisällepäin, ja nostin varpaita ylös. On tämä niin vaikeaa, ja liinassa pyöriminenkin alkaa kohta jo turhauttaa! No alkukäynnit ja kevennykset toiseen suuntaan tehtiin sentään ilman liinaa.

Jalkaongelma ei tainnut tänään olla ihan niin paha kuin viimeksi, tosin oikean jalan kanssa oli edelleen paljon pulmaa kun se tahtoi lähteä omin lupineen seikkailemaan taaksepäin. Myös siirtymät sujuivat ehkä vähän vähemmillä eteenpäinrepsahduksilla. Kaiken kaikkiaan päivän saldo oli ehkä se, että istunta sujui paremmin, mutta ohjattavuus oli todella kateissa.

Osa hommasta tuli videolle – meno näyttää kuulemma "seesteiselle" ;-D  Hyvin hämätty sitten, olo ei ainakaan ollut seesteinen alkukeventelyjen jälkeen.