Tänään ei ollut ongelmana laukka, vaan ohjaus ja kaikki muukin yhteistyö   >: (

Tuttuun tapaan Bee alkoi jo alkuverkassa luikertelun, enkä uskaltanut tarpeeksi ronskisti komentaa sitä. Niinpä siinä kävi taas niin, että taisteltiin koko tunti.

Ensin tehtiin ympyrällä tasapainoharjoituksia. Aluksi niin, että piti istua kaksi askelta alas, ja keventää kaksi, ja sitten niin, että keventää kaksi ja istua yksi. Ylhäällä oli pikkuisen vaikea pysyä, mutta rytmi löytyi helposti. Tosin mentiin välillä harjoitusraviakin kun en meinannut saada heppaa eteenpäin enkä pyöreälle ympyrälle. Toinen harjoitus oli vaikeampi kun mielessä oli vielä niin hyvin edellisen harjoituksen rytmi, mutta muutaman yrityksen jälkeen onnistui ihan hyvin.

Se taisikin sitten olla päivän ainoa onnistunut osuus. Seuraavana harjoituksena oli nimittäin laukannostot ympyrällä, ja meiltä meni kyllä aika monta kierrosta ilman että sain kahta askelta enempää laukkaa aikaiseksi. Toiseen kierrokseen (oikealle) onnistui ensimmäisellä yrittämällä, mutta vähän oli vaikeuksia saada laukka jatkumaan kierroksen puoleen väliin, ohjauksesta nyt puhumattakaan.

Sen jälkeen piti laukata koko ympyrää putkeen. Ihan ei onnistuntu – me laukkailtiin vajaita kierroksia ja ravattiin välillä ennen kuin laukka taas nousi... Nyt se nousi kumminkin molempiin kierroksiin vähän helpommin, sen ylläpitäminen oli vaan hankalaa. Tänään kokeilin vetää jalustinhihnojen toiset päät satulan eteen jotta niistä saisi kiinni jos tasapaino katoaa, mutta en ollut tainnut ymmärtää hommaa ihan oikein, kun laukkojen jälkeen huomasin että molemmat jalustinhihnat on irti ja pitkinä  ;-D  Se siitä neuvosta.

Laukkojen jälkeen mentiin vielä pari kierrosta ravia, ja nyt riitti Beelläkin vauhtia. Koko tunnin olikin jalustimet pysyneet aika hyvin kohdillaan, mutta nyt ne alkoivat taas valua taaksepäin. Muuten ravaaminen tuntui kyllä ihan hyvälle.

Laukka tuntui ihanan pehmeälle, joskin pohkeita oli hankala antaa tarpeeksi voimakkaasti. Tänään oli muutenkin ihan tukeva olo, paitsi että kun yhteisymmärrys on kateissa, niin heppa saattaakin mennä jonnekin ihan muualle kuin mitä itse on ajatellut, ja sehän sitten tuo oman lisänsä selässä tasapainotteluun. Ai niin, ja taas satula valui oikealle, se ei kyllä pysy mun alla ollenkaan suorassa. Hmm – mistähän johtuu...

Alkutunnista tuntui että Bee puri kuolaimeen kiinni ja pisti hanttiin ihan täysillä, keskivaiheilla tuntia meni vähän paremmin, ja loppukäynnissä se heitti taas ihan ranttaliksi. Lavalle läpäyttämällä raippa auttoi vähäksi aikaa, mutta kun koitin pohkeen taakse, Bee teki pienen pukin. Tosi masentavaa.

Nyt onkin sitten parin viikon tauko ratsastelussa, sitä enemmän ärsyttää kun meni tänään niin surkeasti  : (