Vanhan ruunan omistaja luonnehti tänään ruunaa sanomalla että se on suurisydäminen suomenhevonen. Niin se taitaa olla, ja olen sen suhteen kyllä ihan mennyttä naista  : )

Pappa oli levännyt tunnin ja ollut maastossa sitä edellisellä tunnilla. Tänään oli taas enemmän väsy-päivä, mutta ei mitään ihan mahdotonta löntystelyä kumminkaan. Alkutunnista sitä sai vähän hoputella, lopputunti sujui jo pikkuisen rivakammin.

Tänään jatkettiin siitä mihin viimeksi jäätiin – eli asetuksia ja taivutuksia oli ohjelmassa. Tänään mentiin vähän vajaa kentän kokoista kahdeksikkoa, ensin käynnissä, ja sitten harjoitusravissa. Keskellä piti mennä puomien välistä ja suoristaa. Oikealle asetukset sujuu papan kanssa oikein hyvin, vasempaan suuntaan heppa taipuu selvästi huonommin. Aika hyvin kumminkin hommasta selvittiin, olin meihin oikein tyytyväinen. Samat perusjutut tietenkin vaivaavat edelleen; jalustimia saa korjailla jos pohjetta joutuu käyttämään kovemmin, ja välillä sisäpohkeesta loppuu teho.

Sitten tehtiin samaa kahdeksikkoa käynnissä ja laukassa. Lyhyen sivun puoleiset ympyränpuolikkaat laukattiin, ja muuten mentiin käyntiä. Nostot oikealle tosi onnistuneita, vasempaan kierrokseen mentiin ensin pari askelta harjoitusravia ennen kuin nousi. Ohjaus toimi, jarrut myös. Joka kerta nousi se laukka mikä pitikin. Tänään ei selvästikään ollut pukkipäivä, joten harjavarmistusta ei tarvittu : )

Lopuksi mentiin edelleen sitä samaa kahdeksikkoa, nyt kevyessä ravissa niin että kierrettiin tötteröt sisäpuolelta ja tehtiin niiden ympärille vielä voltit. Keventäessä on selvästi hankalampi saada sisäpohkeeseen tarpeeksi voimaa, mutta ihan kivasti me mentiin kumminkin. Voltti oikealle oli helpompi, vasempaan kierrokseen voltille kääntymisestä tuli vähän töksähtävä. Kiva harjoitus!

Olipa tänään kertakaikkisen ihana tunti! Pappa selvästi tykkää kun sitä kehutaan ja sille jutellaan, ja kun sitä heti alkutunnista kehuu, se yrittää selvästi parhaansa  :-D  On se vaan mainio pakkaus. Tänään kevennyksen kierouskaan ei tuntunut läheskään niin pahalle, varsinkin alkutunnista keventelin ihan suoraan.