Tänään oli sijainen, ja kaikki muut hepat vapaassa jaossa paitsi Vauhtipappa, joka oli varattu junioriratsastajalle. Kun kuulin että ei pahemmin laukata, niin varasin sitten itselleni Jättipompun.

Tunti oli vähän puolivillainen ainakin meidän osalta, vaikka sijaisopettaja olikin tosi hyvä opettamaan. Kun annettiin mahdollisuus luistaa laukannostoista, niin jätin sitten sen osuuden väliin, ja tehtiin koko tunti ruunan kanssa käynti – harjoitusravi -siirtymiä. Onhan se tehokasta ja hyödyllistä kun hepan liikkeet on jättimäiset, mutta taidettiin vähän lintsata muutenkin – vauhti ei päätä huimannut ja sisäpohkeen kanssakin oli taas vähän niin ja näin. Ihan kiva kumminkin välillä tuommoinen leppoisa tunti kun sai mennä omaan tahtiin ilman mitään prässäämistä. Ilmakin suosi, lumimyrskyn jälkeen oli ihanasti lunta kentällä ja leppeä ilma.

Meillä oli taas koko tunnin perävaunu kun Luikero tuli pikkutytön kanssa meidän hännässä kiinni (tytön piti vaihtaa vauhtipappa pois kun heppa vei koko ajan ohjat kädestä). Onneksi Jättipomppu ei tuntunut panevan pahakseen, mutta oma keskittyminen (mikä keskittyminen?) hajoaa kun pitää koko ajan vahtia mitä hännässä tapahtuu.

Harjoitusravi tuntui ihmeen hyvälle, johtuen varmaan hitaasta vauhdista ja lyhyistä pätkistä. Jalustimetkin pysyivät ihan siellä missä pitikin, ihme kyllä. Päivän ohjeet olivat:
  • Harjoitusravissa kroppa pystyyn ja hartiat taakse
  • Käsiin kunnon kulma ja kylkiin kiinni – ohjia sen verran pidemmäksi että onnistuu
  • Nyrkit pystyyn
Jättipomppu oli selvästi vino vasemmalle, ja se suunta sitten tietenkin onnistuikin paremmin. Toiseen suuntaan mennessä sitä piti koko ajan puskea sisäpohkeella sisällepäin, ja taas huomasin että kun annan voimakkaan sisäpohkeen, niin paino siirtyy automaattisesti ulos. Mikähän kumma siihen auttaisi? Ympyrällä paino on hiukan helpompi saada sinne minne pitääkin, mutta tuo pohkeen käyttö suoralla on kyllä ongelmallista. Tuommoisella kapoisella hepalla se taitaa olla vielä hankalampaa?

Tavallaan ihan kiva tunti tänään, vaikka kaikki perusongelmat puhkesivatkin taas kukkaan laiskan hepan kanssa.