Tänään oli ihka ensimmäinen kerta koskaan ratsastusta ihan ilman valvovaa silmää - vaikka Heini olikin kyllä vahtimassa ja Krista ratsastamassa myös. Sopivasti sattui myrskyinen päivä, ja kaverikin vähän hötkyili - mutta me mentiin sentään koko tunti ihan siivosti ja kivaakin oli. Saatiin olla kaksistaan kentällä kun muut ratsastajat menivät keliä pakoon maneesiin.

Hankalinta oli keksiä tekemistä koko tunniksi. Koitettiin ensin taivutella vähän ympyrällä, sitten tehtiin kolmikaarista kiemurauraa, pohkeenväistöjä ja käynti ravi-siirtymisiä, pysäytyksiä ja pari testausta pysähdyksistä raviin lähtöä. Harjoitusravia mentiin pieniä pätkiä aina väiliin, enimmäkseen ympyrällä. Oma persaus olisi kestänyt enemmänkin, mutta säälin vähän hepparukkaa kun ne kädet ei vaan pysy ihan hiljaa vaikka kuinka pinnistää. Loppukäynnit tehtiin maasta käsin.

Koko tunti meni aika sujuvasti, vähän heppa välillä kuunteli tuulen tuomia ääniä, mutta pääasiassa meni ihan rentona. Yhden jumituskohtauksen se sai portille kun mentiin käynnissä ohi, mutta aika nopsaan sen sai siitä liikkeelle. Pari kertaa se koittti myös ympyrällä vähän laajentaa reittiä, mutta sain sen kumminkin aika hyvin sinne minne piti. "Mä kyllä tiedän miten käännetään, ja kaikkihan sen tietää että se oli ihan pelkästään kaakin vika ettei se mennyt sinne minne piti" ;-D

Kiva tunti oli, mutta olisi ehkä pitänyt vähän etukäteen miettiä mitä ja miten aikoo tehdä. Aika tuntuu muuten kuluvan "oikeilla" tunneilla huomattavasti nopeammin kuin yksin ratsastaessa.  Heppa vertyi tänään nopeammin kuin kertaakaan aiemmin, hyvä hyvä! Varmaan sillä oli myös ihan kiva tunti kun ei joutunut tekemään mitää vaikeaa tai raskasta.