Tänään alla oli 6-v kimo pv-ruuna, joka oli oikein kiltti hoitaa, ja jolla oli ihanan pehmeä ravi. Kuulemma se on tallin laiskimmasta päästä hevosia, mutta edellisviikkojen hevoseen verrattuna se oli suorastaan pirtsakka.

Alkukäyntien jälkeen aloitettiin avotaivutuksilla (onneksi niitä oltiin harjoiteltu samalla viikolla Tiialla!) . Ohjeena oli että paino sisäistuinluulle, ja sillä piti ikäänkuin työntää hevosta ulko-ohjalle. Oikeaan kierrokseen sain painon sisäistuinluulle, mutta toiseen suuntaan mennessä meni väkisinkin ulos. Opettaja sanoikin (kaikille siis), että se on helpompaa oikeaan kierrokseen, mistä sitten johtuneekaan? Kovin vähän tuli kommenttia siitä miten homma onnistui, tuskin mitenkään kovin loistokkaasti ainakaan ;-)

Sitten kevyttä ravia muutama kierros, ja sen jälkeen laukat taas ympyröillä. Ensin mentiin helpompaan suuntaan eli vasemmalle, ja hetken ähräämisen jälkeen sain kuin sainkin laukan nousemaan (ja jopa pysymään). Heppa meinasi kyllä säännöllisesti hiljennellä, mutta sainpas vaan sen pidettyä! Laukka oli aika isoa, mutta mukavan keinuvaa. Toiseen suuntaan sitten taas ei  menty laukkaa tänäänkään : (  Kuulemma ajoitus ja tasapaino ovat vielä huonot, siksi ei onnistu. Voi itku! Lohdutuksena sentään, että tuolla nimenomaisella hevosella laukannostaminen ei ole kuulemma sieltä helpoimmasta päästä.

Laukkojen jälkeen harjoitusravia, ja sitä lajia oltaisiinkin voitu tänään mennä vaikka miten paljon! Ravi ei ollut mitenkään erityisen pientä, mutta sitäkin pehmeämpää ja kerrassaan ihanaa istua. Pitkältä sivulta mentiin keskihalkaisijalle, sitten pysähdys, peruutus, ja siitä suoraan raviin. Pysähtymisissä oli parantamisen varaa, ei näköjään tämän ruunan bravuurilaji. Opettaja ottikin ruunan hiukan käsittelyyn, ja otti sitä maasta käsin ohjista. Peruutukset sentään menivät hienosti, tosin suoraan raviin en saanut sitä peruutuksesta kertaakaan.

Mukava heppa kyllä, kunhan oppisi vaan ratsastamaan. Varsinkin edelliskertojen massiivisen ja superlaiskan hepan jälkeen tuntui oikein kivalle  : )