Tänään oltiin rästitunnilla kokoonpanolla Jonna ja Luikero, Piia ja Kimo, ja minä ja Ori. Vähän oli jo jotenkin epävarma olo alkutunnista – olisiko ollut vaan huono päivä, tai sitten viikon aikana kolmelle eri kaverille sattuneet putoamiset hirvittivät. Eikä tästäkään tunnista putoamisitta selvitty, kun Kimo pukitti laukassa niin että keilasi Piialla aitatolpan nuriin. Ei onneksi sattunut pahemmin, ihme kyllä. Kimon  mukana olo tunnilla on kyllä jo sinänsä aina vähän hermostuttavaa.

Ori oli laiskalla tuulella, alkuverkoissa ei meinannut laukata millään, ja koko tunnin viimeisiin laukkoihin saakka se oli tahmea. Muutenkin se oli jotenkin kankean oloinen eikä oikein taipunut kunnolla, olisiko sitten johtunut siitä väsytyksestä. Sillä oli full cheek -kuolaimet joilla en ole ennen sen kanssa ratsastanut, liekö sitten sekin vaikuttanut. Edellinen ratsastajakaan ei ollut sitä sen kummemmin saanut vertymään – pikkuratsastaja kun oli. Päivänsä ne on hevosillakin, olisi vaan pitänyt käyttää sitä raippaa jo alkutunnista.

Aloitettiin pohkeenväistöillä keskihalkaisijalta käynnissä molempiin suuntiin. Ekoilla kierroksilla paino meni taas väärälle puolelle. Sitten kun oikein keskityin niin paino meni liikaakin sille oikealla puolelle. Ja lopulta taisin tehdä elämäni ensimmäisen kerran väistöt niin että paino oli joka kerran sopivasti sillä oikealla istuinluulla ja kroppa muuten suorassa! Tiiankin mukaan väistöt sujuivat hyvin. Väistöjen välit menin enimmäkseen harjoitusravissa, se kun on Orilla niin optimaalista. Yritin saada hepan väistöstä nopeasti raviin, ja sekin alkoi sujua harjoituksen edetessä paremmin.

Sitten laukattiin, ensin keskiympyrällä, ja sitten kun aita kaatui niin päädyssä...  Laiskottelu jatkui ja Tiia komensi käyttämään raippaa. Sepä sitten auttoi, ja mekin laukattiin kunnolla, ja vielä kun keksin että soikiolla on hankala saada heppa kiertämään aidan vieressä olevat törpöt, niin tehtiin sitten jopa sitä ympyrää  ;-)  En kyllä yhtään ollut tyytyväinen tämän päivän laukkoihin, tuntui taas niin vaikealle. Osan pistän kyllä Kimon shown piikkiin. Harjoituksen lopussa Ori alkoi olla jo niin täpinöissään että laukkaili ilman lupaa, ja se edelleen vähän hermostuttaa.

Vaikka harjoitukset ei nyt mitenkään ihan susihuonosti menneet, niin jotenkin tämän päivän tunnista jäi vähän hölmö fiilis.