Tänään sai valita joko tamman tai pappahevosen, eikä edes hävettänyt että vein papan Jonnan nenän edestä ;-)

Ruuna oli tänään vähän laiska, ja tavallistakin vinomman tuntuinen. Olisiko vaikuttanut sekin että edellisen tunnin ratsastaja oli ihan vasta-alkaja, joten heppa ei ollut vertynyt. Tai sitten siitä alkaa vaan tulla vanha : (

Tunti aloitettiin ravi-käynti -siirtymillä neliöllä ilman jalustimia. Kyydissä pysymisessä ei ollut ongelmia, mutta vähän turhan paljon taisin silti puristaa reisillä. Kulmissa koitin olla edes vähän napakkana, vaikka jotenkin oli tänään vähän semmoinen kunhan ratsastellaan -fiilis.

Sitten jalustimet jalkaan ja laukkaamaan. Ensin kaikki muut paitsi kimo toisessa päädyssä yhtä aikaa, ja sitten käynnistä laukannostoja ja pääty-ympyrän laukkaamista vuorotellen. Me ei kyllä tehty pääty-ympyrää ohjeista huolimatta, vaan omapäisesti väisteltiin vesilammikoita ja tehtiin soikiota. Koko kenttä olikin tänään yhtä isoa vesilätäkköä, ja veihän se vähän fiiliksiä.

Laukoista ei sen kummempaa, nostot menivät ihan ok, ja laukat samoin. Kimo järjesti päivän härdellin pukittamalla taas ratsastajan alas, tällä kertaa mentiin sentään hiuksenhienosti aitatolpan ohi. Eikä heppa edes karannut kentältä edelliskerralla rikkomastaan aidasta.

Oli ihan kiva tunti tänään – vaikka olisiko sitä jo asennoitunut siihen että kohta tälle tallille ei enää matkata viikoittain, kun meno tuntui jostain syystä vähän tahmealle. Tai sitten ehdin jo muutamassa tunnissa tottua suoraan ja taipuisaan hevoseen ja vimpan päälle oleviin varusteisiin, kun koko tunnin nyppi sekin että jalustimia ei kerta kaikkiaan saanut saman pituisiksi.

Pappaheppaa tulee yhtä kaikki kamala ikävä – toivottavasti sen saisi vielä joku päivä ensi viikon istuntakurssille!