Tänään käytiin taas liinanpäässä roikkumassa. Oli niin hyvä ilma että voitiin olla kentällä – maneesissa olikin vähän turhan täyttä juoksutukseen. Heppa oli tänään oikein rauhallisella ja mukavalla tuulella. Kilttihän se nyt on aina.

Tänään ei ollut käytössä sivuohjia eikä juoksutusraippaa, joten sain sitten ratsastaa vähän enemmän itse. Käynnissä tehtiin ensin puolipidätteitä ja pysähdyksiä, ja ympyrän pienentämistä ja suurentamista.

Sitten ravia molempiin suuntiin. Jalustimet pysyivät tänään kohdillaan, samoin pohkeet. Oikea jalka ja kantapää pyrkivät vähän nousemaan ylös, vasen jalka oli paremmin kuosissa. Tänään löysin ehkä sen oikean "kevennystyylin", kimo on niin leveä, että pohkeita täytyy tavallaan viedä aika taakse että ne ovat oikeasti tarpeeksi takana ja suorassa. Keventäminen sujui tänään varmaan parhaiten mitä blondilla koskaan, tosin pari kertaa tuiskahdin etukenoon kun pohkeet taisivat mennä jo vähän liiankin taakse  ;-) Mutta nyt tuntuu hassulta ajatella, että vielä heinäkuussa piti pitää kiinni ravissakin!

Sitten laukkaa. Laukka nousi toiseen suuntaan vähän huonommin, pari yritystä meni ensin raville, ja kun harjoitusravi on niin paha istua, niin otettiin sitten aina käyntiin takaisin. Nousihan se siitä sitten, ja oli kyllä ihanan pehmeää viime viikkoisen rytyytyksen jälkeen. Varmuuden vuoksi piti hiukan pitää kättä satulassa, mutta olo oli aika mukava! Istunta on myös laukassa ihan ok, eli kyllä se vika on vaan siellä korvien välissä. Toiseen suuntaan laukka nousi heti, ja oli ihan yhtä mukavaa.

Laukan jälkeen otettiin vielä lisää pidätteitä ja pysäytyksiä käynnissä, että saisin tuntuman siihen että heppa on laukankin jälkeen hallittavissa. On meillä kyllä hyvä privaattiope!

Lopuksi vielä ilman liinaa käynnissä samoja juttuja, tänään olin jo ilman liinaakin vähän rennompi kuin viimeksi.

Kyllä tuli hyvä mieli tunnin jälkeen, näköjään tässä pikkuhiljaa kumminkin kehittyy  :o)