Heini lähti tänään mukaan, ja hevoset jaettiin niin että minä sain edelleen orin, Heini otti ruunan. Hiukan olin haaveillut laukkaharjoituksesta ruunan kanssa, mutta toisella kertaa sitten.

Tunti meni aika lailla saman vanhan kaavan mukaan, ensin tehtiin käynnissä voltteja ja ympyröitä, ja sitten ravattiin harjoitusravia keskiympyrällä. Lopuksi käänneltiin käynnissä ratsastusradan eri teitä vapaavalintaisesti. Meidän piti käyntiharjoitukseen laiskimuksen kanssa lisätä käynti-ravi -siirtymiä, että pysyttiin hereillä. Ympyränpuolikkaalla ehti juuri ja juuri tehdä kolme raviinsiirtymistä, ja aika mukavasti ne sujuivat tahmeudesta huolimatta.

Oli oikein kiva tunti, vaikka kääntäminen tuntuu edelleen olevan vähän kateissa. Kädet kumminkin pysyvät paljon paremmin oikealla paikalla ja suhtkoht rentoina. Jalat karkasivat tänään kyllä taas ihan liian eteen, yläkropan ja lantion asento oli parempi ja harjoitusravi tuntui hyvälle.

Kysyin Tiinalta myös ympyränratsastusohjeita, eli jos sisäpohjetta ei kerran saa käyttää (ei siis Tiinankaan mielestä), niin mitä sitten. Tiinan neuvo oli että käsiä siirretään kimppuna ulospäin, samoin ylävartaloa kierretään ulommas. Jaa-a, tuntuu kyllä niin kamalan hankalalle kun on tottunut sillä sisäpohkeella potkimaan.

Ori oli aika laiskalla päällä taas, alkutunti meni paremmin, mutta puolivälissä se meinasi hyytyä kokonaan. Muuten se oli taas kerrassaan ihana Hymy.