Tänään piti mennä kokeilemaan ryhmää, jonne voisi mennä ratsastamaan joka toinen viikko. Aikasekaannuksen takia myöhästyin tunnilta, joten sain sitten yksityistunnin. Heppa oli vieras ja ukkosti – joten päätinkin sitten ottaa liinatunnin  ;-)

Tamma M oli ekaa kertaa liinassa, mutta oikein hyvin sujui. Oma istunta oli kuulemma viime kerrasta parantunut paljon, luulen että johtuu enimmäkseen siitä että pahin paniikki on kadonnut. Vähän hankala verrata muuten kun alla oli uusi heppa, mutta tuntui kyllä sille että olo oli huomattavasti tukevoitunut sitten viime kerran.

Tunti aloitettiin jumppaamalla käynnissä, ja sen jälkeen mentiin harjoitusravia kumpaankin suuntaan. Ohjat oli kädessä mutta löysänä, hepalla oli kumpparit pitämässä päätä alhaalla. Ravi oli Tiinan mukaan poniravia, mutta varsinkin reippaammassa vauhdissa siinä oli ihan sopivasti tekemistä.

Varpaat ylös, lantio etummaiseksi, rennot hartiat takana, tarpeeksi ylhäällä vakaana kannetut kädet, pallo lankulla, vartalo puolesta välistä poikki ja alaosaa venytetään alemmas ja yläosaa ylemmäs – ja tadaa – hetken olo oli kuin Kyra Kyrklundilla piaffessa  : )  Tosiaankin ihan vaan hetken, heti kun jonkun kohdan sai korjattua, toinen repsahti.

Eniten mainintoja tänään taisivat saada levottomat kädet, jotka kannan enimmäkseen liian alhaalla. Hyvänä kakkosena ylös nousevat kantapäät ja jalat. Tänään ei käsketty kertaakaan nojaamaan enemmän taaksepäin!

Pohkeiden annosta oli myös paljon puhetta, ja niitä kannattaisi antaa niin että "rytmi rikkoutuu", toimivat silloin tehokkaimmin. Voi myös koittaa toimiiko heppa niin, että pohkeet antavat ensin pienen näpäyksen ja jos ei tehoa niin heti perään napakka näpäys, vai niin, että pohkeet näpyttelevät tasaisen inhottavasti kunnes vauhti lisääntyy. Ja mielessä pitäisi pysyä että pohje on pohje, eikä kantapää...

Tunti oli oikein kiva ja tehokas, ja M oikein kiva tamma. Liinassa kulkeminen ja kumpparit eivät hermostuttaneet yhtään, eikä myöskään vähän kauempana jyrähdellyt ukkonen. Mikä parasta – itseäkään ei hermostuttanut yhtään  :o)  Kiva myös kokeilla vähän erilaisia hevosia, Tiinan hevoset ovat yhtä mukavia kuin Tiiankin, mutta aivan erilaisia.