Kamala keli tänään; 7° lämmintä ja kauhea myrsky. Jo tallille lähtiessä kauhistelin tuulta, ja kyllä sitä näemmä vähän kauhisteli Pimukin. Alkukäyntien aikana (liinassa nekin) se säpsyi ja tuijotteli kentän toista päätä, ratsastaessa ei erityisemmin säikkynyt mutta sähelsi ja hössäsi aika paljon.

Jonna meni tänään ekana, ja havaittavissa oli "lieviä" pysäyttämis/hidastamisvaikeuksia. Vauhti ei sinänsä karannut kovin kovaksi, mutta hidastamiseen meni välillä monta kierrosta.

Sama homma jatkui kun vuoro vaihtui. Välikäynneissä heppa meinasi kiivetä taluttajan syliin, ja ympyrän isona pitäminen oli hankalaa kun Pimu ei olisi halunnut mennä kovin lähelle pusikon puolen aitaa. Oma istunta jännittyi vähän väliä, ja silloin kaikki muukin menee aina ihan pipariksi.

Varsinkin alkutunnista mentiin aika pitkään käynnissä,  kun ope huomasi että nyt jänskättää. Asetukset ja taivutukset menivät ihan metsään, ja sisäpohjettakin tuli annettua varovasti kun tuntui että vauhti alkoi siitäkin kiihtymään. Tehtiin ympyrän pienetämis- ja suurentamisharjoitusta, ja oma keskittyminen meni kyllä ihan muuhun kuin itse harjoitukseen.

Samat ongelmat oli tänään kuin viimeksikin, höystettynä vielä pysäytysvaikeuksilla ja kylkimyyryllä.  >: /
Satula on tavallaan hankala, mutta kuulemma siinä oppii paremmin istumaan oikein. Lantiota ei saa "taiteltua" kunnolla alle, vaan on pakko istua ryhdikkäämpänä. Myös taaksepäin nojaaminen on sitten hankalampaa, ja siitä syystä sitten kai jalat alkavat helposti siirtyä taaksepäin. Varsinkin eka kevennetty ravi oli katastrofi – mentiin Pimulle hankalampaan suuntaan vähän liian lujaa ja luisussa, pidätteet eivät menneet läpi, istunta jännittyi, pohkeet lähtivät kohti lautasia ja yläkroppa etukenoon.

Vaihdettiin sitten siihen helpompaan suuntaan, ja homma alkoi luonnistua paremmin. Joskus olen kyllä rennompanakin ratsastanut, mutta rauhoituin sentään kohtuullisesti – ainakin paikoitellen. Tehtiin aika paljon pysähdyksiä käynnistä, ja varsinkin se puskanpuoli oli hankala. Ravista oli myös välillä tiukassa saada heppa käyntiin. Saatiin kumminkin aikaiseksi muutama ihan hyvä kierros kevyttä ravia.

Sitten harjoitusravia. Koitin tänään istua muuten rennosti mutta saada keskivartalon lihakset käyttöön. Välillä tuntui jo aika hyvälle – isoimman ongelman tänään muodostivat jalat. Ne eivät tahtoneet pysyä tarpeeksi alhaalla, ja sitten kun koitin venyttää sisäpohjetta alemmas, jännittyi taas koko istunta. Seuraavalla kerralla pitänee kokeilla jos saisi nilkkaan enemmän joustoa, josko se auttaisi... Siirtymät taisivat mennä tänään vähän paremmin, ainakaan en muista että olisi tullut yhtään notkahdusta eteenpäin. Taisin tänään syyllistyä myös ohjista vetämiseen. Aiemmilla kerroilla Pimu on ollut höyhenenkevyt, ja tänään tuntui että se vähän painoi kädelle. Taisi tädiltä myötääminen unohtua.

Laukata en tänään hirvinnyt ollenkaan kun jarrut kerran olivat kateissa.
Vähän masetava reissu – vai pitäisköhän ottaa siltä kannalta, että en ollut ihan koko tuntia kumminkaan paniikissa vaikka heppa olikin vähän ylivireä... Ja josko uskaltaisi seuraavalla kerralla ottaa vähän rennommin, kun ei tuo näköjään mitään paniikkikohtausta kumminkaan saanut.