Tänään siinä samassa edistyneempien ryhmässä kuin kolme viikkoa sitten. Kenttä oli ihan mutavelliä, ja olipa kiva putsata niitä ultrakarvaisia jättiläiskavioita kun koko kinttu oli ylös asti kuorrutettu mudalla. No, jos hepat on kivoja ja opetus hyvää, niin ei kai voi enää enempää vaatia.

Tänään sain valkoisen ruunan, sitä olen vähän odotellutkin. Sillä taitaa olla tallin isoin ravi, mikä on kumminkin tosi tasaista ja pientä Tiian hevosiin verrattuna. Harjoitusravissa on vielä helppo istua, ja keventäminenkin sujuu. Kavioissa taisi tänään vaan olla koko ajan mutatilsat, kun heppa-parka kompasteli ainakin kerran  per kierros.

Harjoitukset olivat vähän saman tapaisia kuin viimeksikin – askelen pidentämistä ja lyhentämistä ensin keventäen ja sitten harjoitusravissa. Pätkät olivat vähän turhan lyhyitä kun lisäämisen väli oli kahden kirjaimen väli. Ruuna tuppasi vielä kulkemaan ikään kuin soikiota reippaasti uran sisäpuolella kun uran liepeillä oli niin liukasta ja mutaista. Toinen vaihtoehto olisi ollut mennä uralla (joo, kyllähän kaikki muut meni...), mutta siinä piti mennä niin ulkoreunaan että jalka paukkui aitaan. Huoh.

Mitähän tästä päivästä oikein sanoisi... tasapaino on kyllä kehittynyt alkukesästä hurjasti – enää pitäisi opetella ratsastamaan ;-)  Saan näköjään hevosesta kuin hevosesta (no ei nyt sentään onneksi ihan kaikista) tahmeita. Olisiko sitten syynä polvilla ja reisillä puristus, jota opettajan mukaan harrastan, ja lisäapuna liian kova käsi.

Ei tänään ihan niin surkeasti mennyt kuin kolme viikkoa sitten tai viimeksi Tiialla, ja heppa oli oikein kiva. Ongelmana siis edelleen ne asetukset ja sisäpohjetta vasten punkeminen, ja liian tahmea meno. Jossain vaiheessa lopputuntia tuntui että alkoi jopa vähän sujua, saatiin ympyrääkin pikkuisen suurennettua ja vauhtia lisättyä. Ylipäätään harjoitusravissa tehtävät tehtävät taitavat sujua paremmin.

Tämän päivän top-5 ohjeet:
  • Polvet ja reidet irti, pohje kevyesti kiinni. (Miten ne lonkat oikein saisi auki?)
  • Pehmeämpi ohjasote
  • Ei saa potkaista, kevyt napaus ja raippa (Ja Tiia taasen huomenna käskee potkaisemaan oikein kunnolla...)
  • Ympyrällä sisäjalan venytys alaspäin, sisäkättä kymmenen senttiä yläviistoon asettaessa, mikäli homma ei muuten onnistu
  • Ja ne iänikuiset nyrkit pystyyn ja kyynärpäät kiinni kylkiin.
Omaa tasoa paremmassa seurassa ratsastaminen on vähän masentavaa, mutta toisaalta nämä Tiinan tallin tunnit ovat tosi hyödyllisiä. Pitäisi muistaa vaan soveltaa ohjeita myös torstain tunneilla. Voisikohan olla että ongelmat Been kanssa johtuvat myös tuosta polvilla ja reisillä puristamisesta, ainakin osittain..?

Kahden viikon päästä uusin voimin  :o)