Käytiin porukalla ponitallilla. Hevoset valittiin vähän umpimähkään, kaikki olivat suht rauhallisia eivätkä kovin osaavia. Yksi oli tullut juuri vaelluskäytöstä, ja sille kentällä pyöriminen oli ihan uusi juttu.

Aloitettiin keski-ympyrällä taivuttelemalla, ja sen jälkeen varsinaisena harjoituksena oli kahdeksikko, eli asetukset, taivutukset ja keskellä suoristus. Ponilla oli kivat tasaiset liikkeet, mutta se oli jäykkä kuin mikä. Ihan toivotonta saada sitä taipumaan edes käynnissä. Harjoitusravissa oli kiva istua, ja raipan avulla heppa liikkuikin ihan ripeästi.

Laukka tehtiin niin että kahdeksikon toinen ympyrä laukattiin ja toinen mentiin käynnissä. Kun poni ei taipunut mihinkään, oli ympyrällä laukkaaminenkin yhtä helvettiä. Sen sai kyllä käännettyä, mutta sitten mentiinkin ihan sivuluisussa vaikka kuinka koitti muistaa sen sisäpohkeen ja ulko-ohjan. Toiseen suuntaan heppa taipui vähän paremmin, ja siihen suuntaan sitten laukkakin oli siedettävää. Laukat nousivat aika helposti, mutta nostovaiheessa poni keuli niin että oli pakko ottaa vähän harjasta kiinni.

Opetus oli hyvää, paikka kiva, ja ponikin olisi ollut ihan kiva jos sen vaan olisi saanut vähän taipumaan.