Tänään oli pakko antaa Liinaharja Jonnalle, joten valittavaksi jäi oikeastaan vain Tähtipää-tamma tai Pikku-ruuna. Koska Jonna oli kovasti tammasta tykännyt, valitsin sen ja jätin ruunan Heinille. Tamma oli possupassia myöden ihan kuin issikka, ja täytyy kyllä sanoa että meillä ei oikein synkannut. Ei se mitenkään erityisen epämiellyttävä ollut, mutta ei kyllä päässyt suosikkilistallekaan.

Hepan vikana oli kompurointi, peitsaaminen ja yleinen laiskuus. Kyllä sen välillä eteenpäinkin sai liikkumaan, varsinkin kun lainasin Heiniltä pitkän kouluraipan. Jotenkin se silti tuntui vähän laittavan joka asiassa hanttiin, vaikka Luikeroon verrattuna se oli kyllä kovin pientä. Liikkeet olivat pienen pienet, ja voihan olla että mekin joskus vielä löydetään yhteinen sävel. Tallilla on kuulemma menossa päiväleiri, ja meidän tunti on iltatunneistakin viimeinen, joten saattaahan olla että heppa oli osaksi väsynytkin.

Aluksi ja lopuksi kun mentiin pitkin tai puolipitkin ohjin, heppa kompuroi aika paljon. Lopussa se meinasi pitkin ohjin ravatessa mennä ihan niskoilleen, onneksi pääsi juuri ja juuri takaisin tolpilleen. Kuolaintuella se kompuroi vähemmän, mutta muutaman kerran niinkin.

Raippaa käyttelin aika reilusti, ja kerran se sitten siitä laukannoston yhteydessä pukittikin. Siinä ja siinä että en tullut alas, vaikka pukki ei varmaan mikään suurensuuri ollutkaan. Eikä ollut vauhtiakaan onneksi paljoa siinä kohden. Pakko oli kumminkin raippaa käyttää mikäli halusi yhtään puhdasta laukkaa, vaikka ei siitä kovin kummoista tullut raipan kanssakaan. Laukka nousi joka kerta, mutta muutaman askelen jälkeen heppa vaihtoi passiin. Vikalla kierroksella taidettiin päästä puoli kierrosta jopa puhdasta laukkaa. Ärsyttävää.

Pohkeenväistöjä tehtiin tänään pari kertaa käynnissä, ja sitten ravissa. Paitsi että me ei pahemmin väistelty kyllä, raipan käyttäminenkin vaan kiihdytti vauhtia. Ja raviväistöt on kuulemma vielä tämän hepan bravuuri! Sen jälkeen kun opettaja tuli raipan kanssa kutittelemaan kylkiä, mentiin jotain väistön tapaista, mutta vasta sen jälkeen kun opettaja otti ohjista kiinni ja puski kylkeen kunnolla, tehtiin väistöt niin kuin piti. Ja muistihan tamma sen vielä seuraavallakin kierroksella ;-)

Jonna maksoi tänään kymmenen kerran kortin, ja ihastui Liinaharjaan. Päästäänkin jatkossa tappelemaan siitä kumpi sillä saa mennä  ;-) Toivottavasti tallille löytyy kesän aikana uusi kiva heppa tai pari!